Listar por autor "Calvo Dopico, Domingo"
Mostrando ítems 1-7 de 7
-
Análisis del valor añadido de un nuevo envase en el mercado de azúcar y su influencia en la disposición a pagar
Calvo Dopico, Domingo; Castillo Puente, Angel María del; Herrera Peña, Jonathan (Universidade de Santiago de Compostela, 2020)[Resumen] En el año 2007 la empresa Azucarera lanzó con éxito un nuevo envase de azúcar con el objeto de mejorar la diferenciación del producto. Doce años después de sacar el nuevo producto se pretende analizar cuál es ... -
Estrategias de marketing de marcas globales y locales en economías en desarrollo: un estudio comparativo en el mercado de chocolate de Ecuador
Calvo Dopico, Domingo; Castillo Puente, Angel María del; Arias Montero, Salomón Roberto (Universidade de Santiago de Compostela, 2021)[Resumen] El objetivo de este trabajo es analizar las estrategias de marca internacional en el mercado del chocolate para un país en vías de desarrollo como es el caso de Ecuador. Se destacan dos resultados de interés. ... -
Export Performance in Spanish Wineries: the Role of Human Capital and Quality Management System
López-Rodríguez, José; Calvo Dopico, Domingo; Castillo Puente, Angel María del (Inderscience, 2018)[Abstract] The aim of this paper is to research the effect of human capital and Quality Management System (QMS) on the export performance of wine firms. The empirical analysis is carried out using data from a sample of ... -
Impact of stock health on fish prices: Evaluation and implications for food accessibility
Rodríguez, Marceliano; Calvo Dopico, Domingo; Mourelle, Estefanía (2021)[Abstract]: The continuous rise of the world’s population has made food security a major point of the global agenda, with fisheries providing a key source of nutrition, especially in developing countries. Ensuring their ... -
Integration of Food Waste Composting and Vegetable Gardens in a University Campus
Torrijos, Verónica; Calvo Dopico, Domingo; Soto, Manuel (Elsevier, 2021-07-01)[Abstract] Local composting (household, community and small scale applications) is considered a sustainable option for bio-waste recovery and is receiving increasing demand from society. Higher education institutions are ... -
Mapeando a eficiencia no consumo da auga
Soto, Manuel; Varela-García, Francisco-Alberto; Torrijos, Verónica; Calvo Dopico, Domingo (Universidade da Coruña, Cufie, 2020)[Resumo] A enquisa sobre o consumo de auga desenvolta polo Emapic e a Oficina de Medio Ambiente da UDC é unha ferramenta en liña que ten por obxectivos crear o mapa da eficiencia no consumo de auga na Galiza e no mundo, ... -
Neophobia and Seaweed Consumption: Effects on Consumer Attitude and Willingness to Consume Seaweed
Losada-López, Chema; Calvo Dopico, Domingo; Faíña, José Andrés (Elservier, 2021)[Abstract] Neophobia has become an increasingly researched phenomenon given its importance on the evaluation and acceptance of new products such as seaweeds, especially in a country where these products are not a part of ...